Magnus tankar

tisdag, april 19, 2005

Persson spekulerar

Ja nu lär väl efterträdarfrågan vara den hetaste frågan fram till hösten. I ett TT-meddelande, här publicerat på DN, säger han att frågan om avgång är öppen och att han lovar ge besked i god tid innan partikongressen i höst.

Så nu drar det igång, Nuder, Messing, Östros och Sahlin och Wallström som outsiders, hur ska de positionera sig?

Vore det inte bättre om vi koncentrerade oss på att regera landet?

[UPPDATERING1] Är det dessutom inte lite väl klantigt att göra detta utspel dagen efter att Wallström meddelat att hon inte kandiderar. Hur många konspirationsspinn går det inte att dra på det för Wendel och Mellin? Fortsättning lär följa.

[UPPDATERING2] Från partihögkvarteret på Sveavägen 68 börjar nu dementimaskinen röra på sig. Persson är enligt uppgift missupfattad. Jag sufar in på partiets hemsida, men ännu ingen dementi. Spänningen är olidlig.

[UPPDATERING3] På bloggen Promemorian kan man idag läsa två andra kommentarer med beröring till Perssons utspel. Först detta som handlar om reaktionerna på Wallströms nej, och sedan detta med en sammanställning av lite tankar kring Persson utspel (om det nu finns något sådant). Särskilt kul tyckte jag den anonyme tjänstemannens förslag, att låsa in partistyrelsen på 68:an och sedan inte släppa ut som förrän de hittat en ny partiordförande, var.