Magnus tankar

lördag, april 16, 2005

En oroande trend

SKOP redovisar idag en ny opinionsmätning där moderaterna går framåt och socialdemokraterna backar. Man får anta att det betyder att den Reinfeldtska linjen för ytterligare ett slag kommer ha orubbat stöd hos de moderata partiaktivisterna. Att socialdemokraterna fortsätter att backa kan väl knappast betraktas som någon större sensation. Det verkar nu som om den väljarström som tidigare kom till (s) från Vänsterpartiet nu börjar strömma tillbaka. Det är en tråkig utveckling, men ligger väl i linje med den poitiska nyhetsrapporteringen i våra medier.

När socialdemokraterna väljer att slåss internt istället på att fokusera på att förmedla sin politik så är det ju det som tidningarna kan skriva om. Det är ju inte mediernas fel. Vänsterpartiet som ju inte överhuvudtaget klarat av att rensa luften, skördar nu frukterna av att de åtminstone klarar av att hålla käft.

Socialdemokraterna är landets största politiska kraft och har alltid ett stort medieutrymme vikt för sig. Det kan man välja vad man fyller med. Kanske är det dags för lite politik och värderingar?