Magnus tankar

tisdag, maj 24, 2005

Magnus tankar goes Bridget Jones

Ok, nu har det börjat dra ihop sig till stora projektmånaden juni. Jag har ju berättat lite om den tidigare. Här finns ett liv som ska förändras. Jag ska bli smal, rökfri, vacker, hälsosam och vältränad. Ursprungsplanen var i sammanfattning:

Från och med 1:a juni ska jag:
  • sluta röka
  • cykla varje dag till jobbet
  • byta ut mat mot pulverdiet
  • inte dricka alkohol fram till midsommar

Nu blev det inte riktigt så. Jag bestämde mig i söndags för att lägga av med rökningen på stubben. Så nu har jag två rökfria dygn bakom mig. (Hurra!) Det har samband med att jag dragits med en förkylning i två månader och dessutom hade jag en sån där jag-ska-aldrig-mera-göra-nånting-dumt-i-hela-mitt-liv-baksmälla i söndags så att röka den dan var lixom inte att tänka på. Cyklingen har jag hållt på med sen 9:e maj och det går jättebra. Igår satte jag nytt världsrekord (för feta medelålders socialdemokratiska politruker) på sträckan jobbet och hem. 23 minuter. Benen darrade, men jag var lycklig. Dessutom gick det lättare att andas än vanligt, undrar om det har samband med rökningen?

Pulverdieten går det inte lika bra med. Jag kan inte hitta den i någon affär. Affärerna här runt jobbet verkar ha specialiserat sig på att sälja ätbar människoföda och inte snoräckliga pulver med sparris eller chokladsmak. Varför kan de inte vara mer kundtillvända? Alkohol har jag inte druckit sedan i lördags (söndags morse...) och jag vet av erfarenhet att det kan jag inte göra första månaden medan jag slutar röka. Omdömet brakar åt fanders och snart sitter man där med en cigarr i näven. Så nu är kroglivet slut fram till midsommar. Ni som hade tänkt att bjuda ut mig på krogen den närmaste månaden är nu befriade från denna tunga plikt, låt bli, ni är förlåtna.

Rapporter om mina makalösa framsteg på vägen mot ett sundare och vackrare liv kommer publiceras oregelbundet på denna blogg under rubriken MTGBJ, vilket är en akronym av dagens rubrik, det är inte en sammansättning av en känd mediakoncern och en osedlig gärning. Så det så.